POHOD PO KOSMAČEVI UČNI POTI

Oblačna, na začetku še malo deževna nedelja, nas ni odvrnila od našega pohoda po KUP. Kar lepa druščina članov kluba in njihovih svojcev (17), se je podala na pot.

Z avtomobili smo se odpeljali do Dolenje Trebuše, nato peš nadaljevali čez Prevejk do Temnika in Kosmačeve domačije. Tam nam je nečak Cirila Kosmača, Bogdan, razkazal Kosmačevo domačijo, povedal nekaj lepih, duhovitih besed. Lučka pa nas je presenetila z zelo dobro potico.

Nadaljevali smo pot proti Slapu ob Idrijci. Miro in Gordana Lapanja sta nas pogostila s kavo, sokom, čajem in domačimi keksi. Pa še tako lepe kužke mladičke smo videli. Vseskozi smo spoznavali novo okolje, občudovali lepo, pomladno naravo in prijetno klepetali.

Pot smo zaključili pri Selinčevih, kjer smo imeli kosilo – pečenje z žara. Marjan je zares okusno spekel. Po kavici in sladkih dobrotah smo se zadovoljni razšli z vedenjem, da je za lepa doživetja potrebno malo.

Očitno je naša dobra volja vplivala tudi na vreme, saj je kmalu nehalo rositi, na koncu pa nas je pobožalo še celo sonce.

Napisala Vera Selinec