NAGRAJEN PROSTOVOLJEC FRIDERIK LAPANJA!

S ponosom lahko povemo, da je Državni svet RS ob nedavnem mednarodnem dnevu prostovoljcev podelil plaketo prostovoljcem za njihovo prizadevnost, čas in pozornost, ki jo namenjajo drugim.

Med nagrajenimi prostovoljci je tudi naš predsednik FRIDERIK LAPANJA!

Že 44 let se posveča preventivnemu delu s posamezniki in skupinami, ki trpijo zaradi zlorab ali so ogrožene zaradi tvegane in škodljive rabe alkohola in drugih psihoaktivnih snovi.

Vsako leto je razpisan javni poziv za predloge najzaslužnejših društvenih delavcev in delavk – prostovoljcev in prostovoljk za prejemnike plaket Državnega sveta Republike Slovenije.

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije je letos v znak počastitve 5. decembra, Mednarodnega dneva prostovoljstva, podelil plakete Državnega sveta najzaslužnejšim društvenim delavcem in delavkam – prostovoljcem in prostovoljkam z različnih področij delovanja.

Predlog za podelitev plaket najzaslužnejšim prostovoljcem in prostovoljkam lahko podajo državne svetnice in državni svetniki, interesna skupina Državnega sveta ali organizacija civilne družbe, katere člani in članice delujejo na področju prostovoljnega dela. (Vir: http://www.ds-rs.si)

Več si lahko preberete v članku Radia Robin.