POHOD V KALIŠE S KZA LOGATEC

V soboto, 1. maja, smo se zbrali na parkirišču za Sekirico. Dogovorjeni smo bili, da prehodimo našo tradicionalno pot v Kališe in nazaj. Zbralo se je dvajset pohodnikov in z veliko vnemo in dobro voljo smo se podali na pot.

Pot nas je vodila za Sekirico proti Kalcam. Za Tičnico smo zavili levo v gozd in naprej po gozdni cesti proti našemu cilju. Med hojo smo se pogovarjali o vseh mogočih in nemogočih stvareh tako, da nam je pot hitro minila in smo po kakšnih dveh urah pešačenja prispeli na naš cilj. Tam nas je že čakala topla malica, saj smo si naročili golaž s polento, ki so nam ga skuhali v gostilni Turk iz Hotedršice. Ko smo se najedli in napili, smo šli nekateri do spominske plošče nad Kališami, ostali pa so kramljali in obujali spomine na čase, ko so bila na tem kraju velika prvomajska srečanja z muziko in plesom in hrano seveda, ki so jih organizirali sindikati večjih logaških podjetij.

Ko smo ugotovili, da ura neusmiljeno teče, smo se odpravili nazaj proti Logatcu. Prispeli smo na parkirišče kjer smo imeli avtomobile In kramljali še debelo uro preden smo se zadovoljno razšli.

Ugotavljam, da nam je ta pohod dal vedeti, kako člani pogrešamo srečanja in druženje. Veliko nam pomeni pogovor s sočlovekom, ki je šel skozi enake težave kot sami. Mislim da bomo s takimi in podobnimi dogajanji pripomogli sebi in drugim lažje živeti brez alkohola in predvsem zdravo življenje. Na skorajšnje snidenje.

Napisal: Miro Meze