PIKNIK DRUŠTVA ABSTINENT VIPAVSKE DOLINE

Na skupnem srečanju društva smo se dogovorili, da poletje zaključimo s piknikom. Prvo nedeljo v septembru smo se, v dopoldanskem času, zbrali v Športnem parku Budanje, kjer je urejen piknik prostor. Dan je bil jasen, topel z rahlo burjico, res pravi. Ob okusni hrani z žara in vsemi prilogami, smo uživali ob obloženih mizah pod krošnjami dreves, v objemu narave.

Nadaljevali smo z balinanjem, nekateri s krajšim pohodom, igranju briškule in tršeta, predvsem pa je bilo obilo smeha ob hudomušnih zgodbah zbranih, ki so jo popestrili zvoki strun in pesmi Damjanove kitare.

Sonce je bilo že v zatonu, nihče ni hitel domov, le kako bi, če pa je bila družba res prava in temu primerno vzdušje. Iz radijskega zvočnika se je razlegla pesem R. Bučarja, s katero smo zaključili dan: “O ja to smo tisti ljudje, ki smo s soncem obsijani in gledamo naprej…” Daj pridi z nami na pot… Pot za katero smo se odločili, vztrajamo in živimo življenje v vsej svoji polnosti.

Grozdje že zori, ponovno se bomo družili med brajdami v trgatvi, ki naznanja jesen, nov letni čas, naj bo v toplih barvah, kot je jesensko listje.

Napisali: člani društva Abstinent