DRUŠTVO ABSTINENT VIPAVSKE DOLINE SEJE SEME UPANJA

Kdo si ti, ki mi življenje kroji,
v svojih krempljih me držiI?
Kdo si ti sem spoznal, ko pogum sem zbral,
se ozrl nazaj, ti pogledal v obraz in zaslišal tvoj glas:
“Sem alkoholna omama, končno sva se spoznala”.

Naše življenje je popotovanje, tlakovano z vzponi in padci. Srečamo se z veliko preizkušnjami, na katere nismo pripravljeni in nas zaznamujejo. Pomembno je, kaj nas navdihuje in kaj hočemo doseči.

So poti, ki jih je treba prehoditi, z leti nabiramo izkušnje, se učimo sprejemati takšne kakršni smo, z darovi pa tudi z napakami. Če si zmožen priznati, da si zašel, je to velik korak, življenska sposobnost. Dokler človek išče rešitve, za prebroditev težav, ni izgubljen. Nevarnost mu preti, ko obupa in takrat nikar ne obtožujmo. Približajmo se mu, prisluhnimo, priskočimo na pomoč, saj prijazne besede so lahko kratke a njihov odmev je neskončen, upanje vlije tudi spodbudna misel, topel stisk roke. Velikokrat se znajdemo na razpotju, smo negotovi, dvomimo, se sprašujemo, … So stvari v življenju, ki jih ne bomo nikoli popolnoma spoznali ali razumeli, preprosto jih bomo morali sprejeti in naše potovanje bo tako z manj prtljage in bolj svobodno.

Vsi potrebujemo sidro, da bomo nanj privezali svoje življenje, najti to kar nas vodi k dobremu, bližino nekoga, da se v vsakem trenutku lahko zanesemo nanj. Na žalost si številni ljudje ustvarjajo šibke priveze. Ne iščejo zavetja v pristanu, čolne svojega življenja privezujejo na majave stvari in svoje upanje gradijo na napačnih vrednotah. Brez močno zakoreninjenega sidra bodo človeška srca vedno brez občutka sreče, ljubezni, osamljena, nemirana, Vsak dan je nov začetek, ki daje priložnost, zato najdimo v sebi nepopustljivega duha, ki se ne vda, sprejemajmo močne neomajne odločitve, z zavedanjem, da noben uspeh ne pride brez truda. Naši koraki življenja naj bodo pogumni, trdni, odločni, stopinje pa naj nas vodijo in učijo.

Posejmo seme upanja, verjemimo vase, saj nihče ne ve kaj zmore dokler ne poiskusi, bodimo sočutni, preudarni in razumevajoči tudi do drugih.

Udeležili smo se maše v Vipavskem Križu, ki jo vsako leto v tem času daruje nekdo od članov in je že dolgoletna društvena tradicija.

Napisali člani društva Abstinent