DRUŠTVO ABSTINENT NA POHODU NA MIRENSKI GRAD

Mesečni pohod oziroma izlet je tokrat organiziral naš član Jožko Dornik, ki je praznoval 60. rojstni dan in istočasno zaključil svoje delovno obdobje, saj je odšel v pokoj.

Dobili smo se v Mirnu pri osnovni šoli in krenili peš po stezici proti Mirenskemu gradu. Leži v zavetju kraške planote v neposredni bližini meje z Italijo. Z vrha hriba se ponuja čudovit razgled proti severo-zahodu na Furlansko nižino in Dolomite, proti severu na Julijske Alpe ter proti vzhodu na gornjo Vipavsko dolino. Grad je duhovno središče, kjer delujejo lazaristi, usmiljenke in Društvo prostovoljcev VZD.

S svojim delom želijo biti blizu ljudem in ustvarjati prostor sprejetosti za vsakogar, ki jih obišče. Sprehodili smo se po okolici, si ogledali notranjost cerkve, ki je zgrajena v novoromanskem slogu na bazilikalni osnovi.

Po popiti kavi smo pot nadaljevali ob reki Vipavi do parkirišča in se odpeljali v Jožkotov sadovnjak, kjer ima urejen piknik plac.

Slavljencu smo voščili:
“Z leti se ne obremenjuj,
zavriskaj, zapoj, rojstni dan praznuj,
šestdeset razlogov za veselje imaš
in šestdeset razlogov, da se ne predaš.”

S pesmijo smo mu zaželeli vse najboljše ter izročili darilo društva, ki naj mu bo v spomin na vsa naša druženja. V senci, rahlem vetriču, ob roštilju, igranju košarke, streljanju z lokom in glasu kitare našega Damjana, smo se zabavali in prepevali pozno v popoldan. Čas je minil kot bi trenil, polni lepih vtisov smo se poslovili v upanju in z željo, da bi s takimi srečanji nadaljevali še veliko let.

Napisali: člani društva Abstinent Vipavske doline