ABSTINENT VIPAVSKE DOLINE ŠE ZADNJIČ LETOS V VIPAVSKEM KRIŽU

Zadnji terapevtski ponedeljek leta 2021 je minil v prazničnem vzdušju.

December, zadnji mesec v letu, letu, ki odhaja in prihaja novo 2022. Vedno potrebujemo pogum, da začnemo in upanje, da nam bo uspelo. Kot uspeva društvu, saj v prihajajočem letu praznujemo 50 letnico in našim članom, ki obeležujejo že leta abstinence.

Posebne čestitke pa so letos namenjene Ivanu LIČEN, ki se lahko pooseblja s tem verzom:

“Ni viharjev, ki bi zlomili čvrsto drevo. Skozi leta ga prav vetrovi preizkušajo, dokler ne postane dovolj trdno, da se viharjem upre.” (Katjuša)

Ivan že 35 let aktivno sodeluje, trdno stopa in vztraja pri svoji odločitvi, verjame, da ti korak za korakom, z gorečo željo in vztrajnostjo lahko uspe stopiti na svetlo stran življenja. Leta 2007 je bil med ustanovnimi člani Zveze klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije. Dva mandata je društvo vodil kot predsednik, Upravni odbor društva mu je zasluženo dodelil naziv častni član. Za nesebično pomoč in prostovoljno delo na področju zdravljenja in preventive, pa je prejel Zlati znak Občine Ajdovščina.

S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in znanjem je utrjeval medsebojne odnose, pomagal mnogim posameznikom kot tudi drugim društvom ob ustanavljanju. Je človek odprtega srca, s preprostjostjo in umirjenostjo si prizadeva, da na poti abstinence nihče ne bi zopet padel v past odvisnosti. Poudarja kako pomembno je imeti nekoga, ki te sprejema, razume, podpira in to je zagotovo društvo z nasveti starejših članov in strokovno pomočjo terapevta. Ivan je zgled in upanje, predvsem za tiste, ki se šele odločajo ali pa so na začetku svoje življenske poti brez alkohola.

Zadnji ponedeljek v letu smo se v prazničnem vzdušju sprehodili po ulicah Vipavskega Križa, si ogledali razstavljene jaslice na dvoriščih domačij, ki so v soju drobnih svetlikajočih luči pričarale pravo pravljico. To so trenutki, ki te prevzamejo in napolnijo z radostjo, sproščenostjo, … Naj le gorijo, naj ne ugasne njih sij.

Napisali člani društva Abstinent Vipavske doline