SODELOVANJE V PREVENTIVNI AKCIJI 0,0 ŠOFER

Home / Arhiv dogodkov / SODELOVANJE V PREVENTIVNI AKCIJI 0,0 ŠOFER

V tednu med 4.6.2018 in 10.6.2018 smo sodelovali v nacionalni preventivni akciji 0,0 šofer, katero nam sofinancira Agencija RS za varnost prometa.​​ Gre za usklajeno preventivno akcijo Ministrstva za zdravje, PolicijeJavne agencije RS za varnost prometa, inšpekcijskih služb, strokovnih institucij in nevladnih organizacij. Namen akcije je zlasti preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola in zmanjšanje števila prometnih nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol.

Za namen akcije so bile tako postavljene stojnice s promocijskim materialom na naslednjih lokacijah: Tolmin, Nova Gorica, Ajdovščina in Vipava. Prostovoljci iz društev so nagovarjali mimoidoče k trezni in varni vožnji in delili promocijski material Agencije RS za varnost prometa. Poleg tega so na stojnicah delili tudi zeliščni čaj in piškote, katere je za namen akcije prispeval Zeliščni center iz Grgarskih Raven.

Stojnice so bile lepo obiskane, zato menimo, da je akcija uspela. Pridružili se ji bomo spet ob koncu leta.