ŠEBRELJE – DIVJE BABE

Home / Arhiv dogodkov / ŠEBRELJE – DIVJE BABE

Na lepo, sončno nedeljo, 9. junija, se je množično število članov KZA in njihovih svojcev, podalo na odkrivanje lepot v Šebrelje.

Tam nas je pričakala prijazna vodička Tea Hvala, ki nas je seznanila z vsebino samega pohoda.

Najprej smo si ogledali Cerkljansko – Idrijsko hribovje z vasicami ter lep pogled v dolino reke Idrijce. Podali smo se po strmi, varno urejeni poti do Divjih bab.

Tea nam je na zelo zanimiv način in zelo podrobno opisala samo odkritje jame, vse njene znamenitosti. Slikovito nam je prikazala čas neandertalca in njegovo življenje. Posebno se je posvetila opisu koščene piščali. Ob povratku iz jame, smo si ogledali tudi cerkev sv. Ivana.

Posamezniki so se v dolino odpravili peš, nekateri pa so z avtomobili odkrivali lepote pokrajine. Na domu naše članice Ane je bil popoldanski postanek s kosilom – piknikom. Za okusno in pestro kulinariko se je potrudila njena celotna družina. Seveda ni manjkalo klepeta, smeha in dobre volje. Tako smo preživeli še eno čudovito nedeljo in si nabrali pozitivno energijo za naslednji teden.

Napisala Vera Selinec