Komu je namenjen?

Home / Program Rehabilitacija / Komu je namenjen?

Ciljna skupina uporabnikov programa so posamezniki, ki so v preteklosti imeli težave s tveganim in škodljivim pitjem alkohola, so vzpostavili abstinenco in se v večini primerov že zdravili zaradi odvisnosti od alkohola (bolnišnično ali ambulantno) ter njihovi svojci, partnerji in otroci.

Pogoji za vključitev v program so, da se vanj uporabnik prostovoljno vključi, da sprejme in podpiše dogovor o sodelovanju ter da je vzpostavil abstinenco.

Program Rehabilitacija obsega:

• individualno svetovanje pred vključitvijo v program s posameznikom, ki se je znašel v socialni stiski zaradi lastne škodljive rabe alkohola ali družinskega člana
  • izvajanje programa v društvih oz. klubih zdravljenih alkoholikov

V začetni terapevtski skupini, ki traja do 5 let, uporabniki s pomočjo terapevtke ali terapevta prevzemajo in utrjujejo nove življenjske vzorce in vztrajajo v abstinenci. Kasneje se vključijo v nadaljevalne terapevtske skupine, kjer ohranijo pridobljene veščine ter se medsebojno podpirajo v novem življenjskem slogu.

Izvaja se tudi skupnostno delo za učenje drugačnih veščin prostega časa, pridobivanje novih izkušenj ter širjenje znanj, druženje z drugimi podobnimi skupinami iz cele Slovenije, športna udejstvovanja, kulturno-umetniško spoznavanje itd.