OKROGLA MIZA “SKUPAJ ZMOREMO VEČ”

Home / Arhiv dogodkov / OKROGLA MIZA “SKUPAJ ZMOREMO VEČ”

Zveza KZA Slovenije je organizirala okroglo mizo “Skupaj zmoremo več”. Dogodek se je odvijal v prostorih mestne občine Nova Gorica. Tema letošnje okrogle mize so bile posledice kemičnih in nekemičnih odvisnosti. V prvem delu okrogle mize, so se predavatelji dotaknili predvsem posledic alkohola. Tvegano in škodljivo pitje alkohola je predstavila prof. zdr. vzg. iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje Irena Jerič. O tem, ali zdravljenje odvisnosti v družini lahko deluje kot preventivni program je spregovorila vodja oddelka za zdravljenje odvisnosti iz Psihiatrične bolnišnice Idrija Janja Milič. Predstvanica Javne agencije RS za varnost prometa, Dragana Trivundža Tomanić, pa nam je povedala nekaj dejstev o tveganjih v prometu zaradi alkohola.

Drugi del okrogle mize je bile letos posvečen posledicam nekemičnih zasvojenosti. O radostih in pasteh sodobne tehnologije je spregovoril terapevt in vodja centra za zdravljenje odvisnosti, Miha Kramli. Drugih oblik nekemičnih zasvojenosti, kot so: zasvojenost z odnosi, seksualnostjo, igrami na srečo, s hrano, z delom in zadolževanjem, pa se je dotaknila psihoterapevtka Sanja Rozman.

Skozi predavanja različnih strokovnjakov, smo lahko spoznali, da imajo vse zasvojenosti svoj skupni imenovalnik. Sporočilo okrogle mize pa je bilo, da se iz zasvojenosti lahko rešimo. Ena izmed rešitev so prav zagotovo lahko tudi programi, ki jih izvaja Zveza KZA Slovenije. Le te sta za konec predstavili strokovni delavki Zveze.