SKUPŠČINA V CERKNICI

V juliju smo se udeležili redne letne skupščine KZA Cerknica. Srečanje je potekalo pri Lovski koči v Zelšah. Po uradnem delu nas je navdušilo zanimivo predavanje Andreje Sterle Podobnik. Kot se za skupščino spodobi, smo se kasneje sprostili še ob dobri hrani in dobri glasbi. [envira-gallery id="2170"]
SREČANJE VSEH IZVAJALCEV PROGRAMA “KREPITEV DRUŽIN”

Dne 18. in 19.6.2018 smo se udeležili srečanja vseh izvajalcev programa "Krepitve družin" v Kopru, ki ga je organiziral Inštitut za raziskave in razvoj "Utrip". V prijetnem okolju smo imeli veliko možnosti za izmenjavo dobrih praks in mnenj. Skupaj smo iskali nove ideje in gradili na izboljšavah programa. Iz dvodnevnega srečanja smo prinesli predvsem veliko nove motivacije in zagona za naprej. Jeseni pridejo nove družine in takrat bomo nove, sveže ideje prenesli v prakso. V spomin se nam je vtisnila misel iz srečanja: "Družina je prostor, kjer se ljubezen začne in nikoli ne konča". [envira-gallery id="2162"]
TRADICIONALNO MEDNARODNO SREČANJE VSEH KLUBOV IN DRUŠTEV ZDRAVLJENIH ALKOHOLIKOV

Udeležili smo se tradicionalnega vsakoletnega srečanja vseh klubov in društev zdravljenih alkoholikov, ki je bilo letos organizirano v Postojni, v parku Gozdarskega šolskega centra. V dopoldanskem času se je na odru odvil uradni del srečanja. Predsednik iz Postojne, Janez Škodič, je predstavil delo društva. Poleg njega so prisotne nagovorili še ravnateljica Gozdarskega šolskega centra, podžupana iz Pivke in Postojne ter komandir policijske postaje Postojna. Prisotne sta seveda pozdravila tudi predsednik Zveze Miro Lapanja in Aleksander Može.Pred kosilom so poskrbeli za zelo pester kulturni program. Po kosilu smo se imeli možnost udeležiti pohoda, sv. maše ali pa ogleda muzeja. Kot se za takšno srečanje spodobi, je po večerji sledil zabaven program z glasbo in plesom.​ [envira-gallery id="2153"]
SODELOVANJE V PREVENTIVNI AKCIJI 0,0 ŠOFER

V tednu med 4.6.2018 in 10.6.2018 smo sodelovali v nacionalni preventivni akciji 0,0 šofer, katero nam sofinancira Agencija RS za varnost prometa.​​ Gre za usklajeno preventivno akcijo Ministrstva za zdravje, Policije, Javne agencije RS za varnost prometa, inšpekcijskih služb, strokovnih institucij in nevladnih organizacij. Namen akcije je zlasti preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola in zmanjšanje števila prometnih nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol. Za namen akcije so bile tako postavljene stojnice s promocijskim materialom na naslednjih lokacijah: Tolmin, Nova Gorica, Ajdovščina in Vipava. Prostovoljci iz društev so nagovarjali mimoidoče k trezni in varni vožnji in delili promocijski material Agencije RS za varnost prometa. Poleg tega so na stojnicah delili tudi zeliščni čaj in piškote, katere je za namen akcije prispeval Zeliščni center iz Grgarskih Raven. Stojnice so bile…
POHOD NA TONOCOV GRAD IN SLAP KOZJAK

Junija smo izvedli že 3. letošnji pohod Kluba zdravljenih alkoholikov Tolmin, ki je potekal v sončnem in prijetnem dopoldnevu.Zbrali smo se pred italijansko kostnico nad Kobaridom. Pot nas je vodila proti Tonocovem gradu, kjer je bil čas za počitek in prigrizek ter do slapa Kozjak in nazaj. [envira-gallery id="2147"]