DRUŠTVO ZA POMOČ V STISKI »ZARJA« LENDAVA V MESECU NOVEMBRU – MESEC BOJA PROTI ODVISNOSTI

November je mesec boja proti odvisnosti, 19. november pa je s strani ZN proglašen za dan spomina žrtev prometnih nesreč. V društvu ZARJA že nekaj let temu času namenjamo več lastnih aktivnostih, ki so namenjena ne le naši osebni krepitvi, temveč tudi širšemu lokalnemu in sedaj že državnem okolju.

Ob tedenskih terapevtskih srečanjih, ki so odprta tudi za druge ljudi, smo bili v soboto, 18.11.2017, vsestransko aktivni. Ob 10. uri smo se zbrali pred kulturnim centrom Lendava in prižgali svečo v spomin vsem žrtvam prometnih nesreč, spomnili smo pa se tudi svojcev in udeležencev, ki so utrpeli trajne posledice. Nato smo se pridružili pohodu proti odvisnosti, ki ga soorganizirata Policijska postaja Lendava in Planinsko društvo. 6 km pot nas je vodila skozi idilične lendavske in dolgovaške gorice, cilj pa je bil pri osnovni šoli. Ves dan nas je spremljalo prešerno vzdušje in prekrasno vreme.
Ob 18. uri smo se zbrali v cerkvi sv. Katarine Aleksandrijske v Lendavi, kjer smo bili neposredno vključeni v maševanje. Naši člani so brali berilo svetega pisma, zahvale in prošnje. Osrednji del je bil osebno pričevanje zdravljenca in žene zdravljenca. Po maši je sledilo druženje ob čaju in dobrotah naših gospodinj.

Našo dejavnost so spremljali mediji ter dogodek objavili v lokalnih sredstvih obveščanja. Vsekakor pa nam je največ pomenilo to, da smo bili omenjeni v dnevniku RTV SLO, na prvem programu, 19.11.2017 ob 13. uri.

Za konec smo se odzvali povabilu PB Ormož, oddelku za bolezni odvisnosti in se 27.11.2017 udeležili druženja z zdravljenci ter strokovnim osebjem oddelka. Zdravljence smo z osebnim pričevanjem poskušali opozoriti na to, kaj pomeni nadaljevanje zdravljenja in obiskovanje kluba oz. terapevtske skupnosti po končanem bolnišničnem zdravljenju.

Lep pozdrav,

Božo Pongrac, predsednik društva za pomoč v stiski ZARJA Lendava.