POT NA VRH GOLAKA – DZA AJDOVŠČINA-VIPAVA

Home / blog / POT NA VRH GOLAKA – DZA AJDOVŠČINA-VIPAVA

»VAŽNU, DA SMO ČIMVEČ SKUPEJ INU’ DA SE MAMO FAJN«

Res je. To so že na začetku mandata bile besede našega predsednika Društva zdravljenih alkoholikov Ajdovščina-Vipava. In resnično se je bistvo besed prijelo večine članov, ki se tudi izven terapevtskih srečanj družimo.

Tudi v nedeljo, 26. julija je bilo tako. Zjutraj smo se zbrali na Predmeji kjer smo se na svežem gorskem zraku za dobrodošlico posladkali s piškoti, za dobro jutro pa s kavo ter prijetno poklepetali. Nato smo krenili na pohod proti Iztokovi koči. Sledil je postanek in malica ter kratek počitek, ki je bil tudi ovekovečen z nekaj hudomušnimi fotografijami za naš arhiv.

Glede na raznoliko kondicijsko pripravljenost udeleženih, smo nekateri nadaljevali pot proti vrhu Golaka. Ves čas pohoda pa ni manjkalo smeha in prijetnih pogovorov, tako, da smo vsi pozabili na utrujenost in soparo, ki nas je spremljala med hojo. Na vrhu nas je nagradil lep razgled na našo zeleno vipavsko dolino, morje, Julijce ter vojskarsko planoto na severu. Po krajšem postanku smo krenili nazaj h koči in sledil je povratek cele skupine na Predmejo.

Ob prihodu v dolino smo složno sklenili, da zaključimo dan z obiskom našega predsednika društva, ki se zaradi višje sile ni mogel udeležiti pohoda in tako tudi njemu prinesemo kanček dobre volje in prijetnega duha preživetega dne in druženja.

Dan smo zaključili ob sproščenem pogovoru in narezanih dobrotah domačih suhih mesnin. Ko so bili želodčki siti smo že načrtovali kako in kam v prihodnje, saj to je tista prava terapija, ki nas povezuje, krepi telo in duha. Skratka “blo je lepu inu fajn jen še bo tku«.

Napisal član Silvester Zorn