SKLOP PREDAVANJ V POSTOJNI “POLNO ŽIVLJENJE V ČASU ABSTINENCE

Home / blog / SKLOP PREDAVANJ V POSTOJNI “POLNO ŽIVLJENJE V ČASU ABSTINENCE

V sodelovanju z Društvom zdravljenih alkoholikov Postojna smo organizirali sklop kratkih predavanj na temo polnega življenja v času abstinence.

Na začetku sta nas pozdravila predsednik Zveze Miro Lapanja in predsednik DZA Postojna Janez Škodič. V nadaljevanju smo imeli priložnost prisluhnit zares pestremu naboru predavanj. Janja Milič, dr. med., spec. psihiatrije je spregovorila o odvisnosti od alkohola, družinska terapevta Janja in Klemen Klopčič sta se posvetila partnerskim odnosom, Špela Urbanc se je dotaknila teme spolnosti in spolne disfunkcije, po krajšem odmoru smo prisluhnili še predavanju o zdravi prehrani in profesorju športne vzgoje Klemnu Jakšetu, ki je predstavil pomen telesne aktivnosti za zdravje. Zadnja predavateljica Ksenija Malia Leban je bila žal odsotna, vendar nam je vseeno na temo skrbi za duhovno življenje pripravila video posnetek.

Prepričani smo, da je prav vsak izmed obiskovalcev lahko v temah našel nekaj zase. Nad udeležbo smo bili presenečeni, prijeten prostor v Knjižnici Bena Župančiča je bil namreč čisto poln. ​