V ZVEZI KLUBOV ZDRAVLJENIH ALKOHOLIKOV SLOVENIJE ODPIRAJO VRATA VSEM, KI SO V STISKI

S tem naslovom je Radio Primorski val naslovil intervju s strokovno delavko Tejo Kumar. Zraven so zapisali:

Zveza klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije, ki ima sedež v Tolminu, je nastala predvsem z namenom, da pomaga posameznim včlanjenim društvom pri njihovih naporih za nadaljnjo rehabilitacijo vseh članov ter jim nudi vso možno strokovno in organizacijsko pomoč. Poleg tega, da združujejo društva zdravljenih alkoholikov, si prizadevajo tudi ozaveščati javnost o zdravem načinu življenja brez škodljive rabe psihoaktivnih snovi ter izvajajo različne preventivne dejavnosti.V zadnjih mesecih je bilo njihovo delovanje zaradi različnih ukrepov nekoliko okrnjeno, hkrati pa se je tudi na področju prekomernega uživanja alkohola pojavilo več stisk.

Ob tej priložnosti zato vse, ki pri sebi ali svojih bližnjih opažajo prekomerno uživanje alkohola, vabijo, da stopijo z njimi v stik in ne pustijo, da zmagata strah in sram pred tem, kaj bodo rekli drugi, ampak da zmagata pogum in želja po boljšem življenju.

Vabljeni, da poslušate kratek intervju s Tejo Kumar o delovanju in aktivnostih zveze na tej povezavi.