KZA LOGATEC NA POHODU NA VRH SV. TREH KRALJEV

Home / blog / KZA LOGATEC NA POHODU NA VRH SV. TREH KRALJEV

Na praznik državnosti smo se zbrali v Zavratcu z namenom, da se podamo na Vrh sv. Treh Kraljev. Po krajšem klepetu ob kavici smo se podali na pot.

Pot nas je vodila mimo osamljenih kmetij naprej proti Vrhu, ki je najvišje ležeči kraj Logaške občine (884m). Prečkali smo tudi Rupnikovo linijo, ki pa tod ni bila dokončana saj se je prej začela 2. svetovna vojna. Vidni so še nešteti rovi, nekateri pa so že zasuti ali napolnjeni z vodo. Z Vrha je videti daleč naokoli vse od Triglava do Savinjskih Alp in do Snežnika na jugu. Sam Vrh sv. Treh Kraljev je v Škofjeloškem urbarju omenjen že leta 1501, kot samostojna župnija leta 1875 in redna šola 1894. Vaščani so zelo dejavni tudi na kulturnem področju saj so uprizorili kar nekaj iger na prostem.

Na koncu naj dodam, da smo preživeli zelo prijeten dan in nam je vsem dobro del. Tudi za prazne želodčke smo poskrbeli, da nadomestimo kalorije, ki smo jih izgubili na pohodu. Ostanite zdravi.

Napisal Miro Meze