MEDNARODNA SKUPŠČINA VRHNIKA, SREČANJE V STAREM MALNU

Home / blog / MEDNARODNA SKUPŠČINA VRHNIKA, SREČANJE V STAREM MALNU

Letošnje mednarodno srečanje KZA in DZA Slovenije je bilo v soboto, 15. junija, v Starem malnu na Vrhniki.

Tudi člani našega KZA smo se vabilu odzvali. Na žalost smo ugotovili, da se takih srečanj udeležuje vedno manj članov, posebno tistih, ki so se nam pridružili kasneje. Res je škoda, da ni večjega zanimanja za dogodke in druženja z drugimi KZA in DZA , saj je navsezadnje tudi to del rehabilitacije. Na tem področju bi morali narediti več in jih spodbujati.

Zbrali smo se med v dopoldanskih urah. Uradni del je s pesmijo otvoril pevski zbor društva invalidov Vrhnika. Sledil je pozdrav predsednika in kakor je že v navadi, so nam predstavili delo v preteklem letu in plan dela za letošnje leto.

Besedo so nato dobili častni gostje. Srečanja se je udeležil bivši župan in tudi povedal nekaj vzpodbudnih besed. Program je povezovala gospa iz turističnega društva. Pesem zbora se je prepletala med dogajanjem uradnega dela. Marsikdo od navzočih je pritegnil in zapel z njimi. Po svoje, ampak petje se je slišalo med prisotnimi.

Podelitev priznanj za abstinenco in zahvala predsednikov DZA in KZA za vabilo so zaključili uradni del. Po kosilu smo se razdelili v tri skupine, ena je odšla na pohod po okolici Starega malna, druga je imela delavnice za krepitev zdravja, tretja pa je bila športno rekreativno obarvana. Največ se jih je udeležilo pohoda, ki pa je za nekatere kar naporen. Tako je za prvo skupino pohodnikov padla odločitev, da se glede na neprimerno obutev in slabšo fizično pripravljenost skupina vrača v dolino. Vseeno je bilo lepo, čeprav je bila pot krajša.

Pred večerjo pa nas je spravil v dobro voljo in smeh KUD Ligonja s Folklorno skupino Trlice. Najlepše pa je vedno na koncu. Večerja, srečelov in ples ob zvokih Janeza Kogovška.

Upam, da se bomo naslednjič srečanja ali skupščine KZA/DZA udeleževali v večjem številu. Naj bo to cilj rehabilitacije, druženja in sproščanja.

Napisala Nada Kenda