POHOD V ŽIBRŠE S KZA LOGATEC

Home / blog / POHOD V ŽIBRŠE S KZA LOGATEC

V soboto, 6. junija, se je naš klub zdravljenih alkoholikov po skoraj treh mesecih ponovno srečal. Imeli smo krajši pohod, ki smo ga zaključili v Žibršah.

Tam so nas čakale dobrote iz žara. Ko smo se malo podprli z okusno hrano, smo imeli krajši kulturni program. Sledilo je poročilo predsednika kluba o delovanju le tega v času prepovedi druženja. Naša redna letna skupščina, ki bi morala biti v začetku aprila je odpadla, zato je predsednik podelil priznanja za eno, pet, deset in celo za trideset let treznega življenja. Pozdravili smo jih z bučnim ploskanjem in jim zaželeli še veliko lepih doživetij in uspeha v življenju brez alkohola.

Sledilo je veselo popoldne ob prijetnem kramljanju saj se nekateri niso videli ves čas karantene. Čutiti je bilo kako smo pogrešali družbo in predvsem pogovor, saj si s tem veliko pomagamo pri uspešni rehabilitaciji in ponovni vključitvi v družinsko in družbeno živlejnje.

V teh mesecih, ko ni bilo tedenskih srečanj, smo se veliko pogovarjali po telefonu in bili v stiku tudi z našo terapavtko, ki je bila dosegljiva v vsakem trenutku, če bi prišlo do morebitnih težav ali celo želje po ponovnem pitju. Imeli smo tudi nekaj klicev novih članov, ki bi se vključili v program. Ponudili smo jim pomoč v obliki pogovora in jim ponudili publikacijo, ki bi jim morda prišla prav pri odvajanju zasvojenosti in poskusu živeti malo drugače.

Ker v zdravstvenem domu še ne moremo imeti srečanj, bomo do nadaljnega to poskušali nadoknaditi z druženjem v naravi in organzirati več pohodov v bližnji in daljni okolici. V želji, da bi te težave čim prej minile, vas lepo pozdravljam.

Napisal predsednik Miroslav Meze.