ČEŠNJEV POHOD Z DZA AJDOVŠČINA – VIPAVA

Home / blog / ČEŠNJEV POHOD Z DZA AJDOVŠČINA – VIPAVA

Zadnjo nedeljo v mesecu maju, smo se v jutranjih urah zbrali »Pri Vrtovčevem hrastu«, nedaleč od Ajdovščine, kjer smo parkirali avtomobile.

Pot nas je vodila skozi vas Ustje in zaselek Uhanje. Občudovali smo raznobarvne cvetove vrtnic, ki so se bohotile na vrtovih in zelenicah domačij, ena lepša od druge. Povzpeli smo se do vasi Tevč, kjer se je odprl čudovit razgled na Vipavski Križ in okoliške vasi.

Postanek smo imeli na domačiji pri ge. Miri,ki nas je za dobrodošlico postregla s kavo in še toplim jabolčnim zavitkom, mmmm… res dobrim, kar topil se je v ustih. V bližnjem sadovnjaku smo se nazobali sladkih češenj, ki so se ponujale z bogato obloženih vej. Prisluhnili smo razposajeni štiriletni Emi, ki je veselo zapela: »Rdeče češnje rada jem, črne pa še rajši…….«.

Poslovili smo se in odšli dalje do »piknik« prostora. S peko na žaru smo si privoščili nedeljsko kosilo v naravi. Ob klepetu, smehu, v prijetnem vzdušju, so ure hitro minile in pozno popoldne smo se odpravili nazaj na zbirno mesto. Padle so prve deževne kaplje, ravno, ko smo prispeli do parkirišča.
Preživeli smo en lep dan, ki ga bomo odložili med spomine.

Napisali: člani društva