PREVENTIVNA AKCIJA »0,0 ŠOFER«  DZA AJDOVŠČINA-VIPAVA

PREVENTIVNA AKCIJA »0,0 ŠOFER« DZA AJDOVŠČINA-VIPAVA

V okviru občinskega praznika v Komnu sta člana Društva zdravljenih alkoholikov Ajdovščina Vipava izvedla preventivno akcijo »0,0 šofer«. Ivan Hočevar in Mihaela Grča sta ob tem predstavila tudi program rehabilitacije, ki ga izvaja društvo ter delila informativno gradivo.Mimoidoče je najbolj zanimalo, kje si poiskati pomoč in kako poteka zdravljenje. Prišla sta do zaključka, da je zasvojenost z alkoholom še vedno tabu. S predstavitvijo društva in ozaveščanjem o varnosti v cestnem prometu sta pritegnila predvsem mlajšo generacijo. Predvsem sta zainteresirane pritegnila s pripovedovanjem o lastni izkušnji ter promovirala pravočasno iskanje pomoči v primeru težav z alkoholom. [envira-gallery id='2769']
MEDNARODNA SKUPŠČINA VRHNIKA – SREČANJE V STAREM MALNU

Letošnje mednarodno srečanje KZA in DZA Slovenije je bilo v soboto, 15. junija, v Starem malnu na Vrhniki. Tudi člani našega KZA smo se vabilu odzvali. Na žalost smo ugotovili, da se takih srečanj udeležuje vedno manj članov, posebno tistih, ki so se nam pridružili kasneje. Res je škoda, da ni večjega zanimanja za dogodke in druženja z drugimi KZA in DZA , saj je navsezadnje tudi to del rehabilitacije. Na tem področju bi morali narediti več in jih spodbujati. Zbrali smo se med v dopoldanskih urah. Uradni del je s pesmijo otvoril pevski zbor društva invalidov Vrhnika. Sledil je pozdrav predsednika in kakor je že v navadi, so nam predstavili delo v preteklem letu in plan dela za letošnje leto. Besedo so nato dobili častni gostje. Srečanja se je…
PREVENTIVNA AKCIJA »0,0, ŠOFER« KZA IDRIJA

V soboto, 8. junija, so člani KZA Idrija izvedli preventivno akcijo »0,0 šofer« (Alkohol ubija), kjer so mimoidoče krajane opozarjali na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola in ostalih psihoaktivnih substanc. Akcija je bila namenjena tudi informiranju in ozaveščanju o varnosti v cestnem prometu. Poleg tega so člani kluba vsem zainteresiranim predstavili rehabilitacijski program in aktivnosti, ki jih izvaja KZA Idrija ter delili informativno gradivo. [envira-gallery id='2758']
SKUPŠČINA ZVEZE KZA SLOVENIJE V TOLMINU

V petek, 7. junija, je v Tolminu potekala redna letna skupščina Zveze klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije. Srečanja so se udeležili predstavniki vseh 13 klubov zveze, 2 predstavnici PB Idrija in podžupan Občine Tolmin. Na skupščini je predsednik zveze Miro Lapajne predstavil finančno poročilo, Iris Ohojak pa je poročala o delu za lansko leto. Predstavila sta tudi finančni plan in program za leto 2019. Poleg uradnega dela skupščine smo za udeležence organizirali ogled starega mestnega jedra ter muzejsko razstavo spodnjega perila prejšnjega stoletja. V sončnem in vročem popoldnevu pa so se člani lahko prijetno ohladili v senci Tolminskih korit. [envira-gallery id='2730']
DAN ZDRAVJA – DRUŠTVO PLUTON

V četrtek, 6. junija, so se člani društva Pluton iz Ajdovščine udeležili dogodka DAN ZDRAVJA, ki je potekal na Glavnem trgu v Vipavi v organizaciji Centra za krepitev zdravja. Člani društva Pluton so izvedli akcijo 0,0 šofer, mimoidoče opozarjali na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola in ostalih psihoaktivnih substanc ter ozaveščali o varnosti v cestnem prometu. Na dogodku se je odvijal pester program preventivnih akcij, telesnih meritev in delavnic, ki so povezane z zdravjem. [envira-gallery id='2697']