40 DNI BREZ ALKOHOLA “Izberi prav. Bodi z mano.”

Home / Arhiv dogodkov / 40 DNI BREZ ALKOHOLA “Izberi prav. Bodi z mano.”

Letos poteka že 12. akcija 40 dni brez alkohola v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki so posledica alkohola. Nosilec akcije je Slovenska Karitas in poteka v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa in Zavodom Med.Over.Net. Akcija poteka od 1. marca do 15. aprila. Kot gost v akciji letos sodeluje tudi Zveza klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije.

Organizatorji želijo k akciji pritegniti čim večje število posameznikov, družin in skupin, da zmanjšajo oz. prenehajo z uživanjem alkohola ter, da hkrati nikoli ne sodelujejo v prometu v kolikor so pod vplivom alkohola. Letošnji slogan akcije je »Izberi prav. Bodi z mano.«, s katerim želijo poudariti predvsem ožje medosebne odnose kot najpomembnejše pri podpori posamezniku, da se odloči za zmanjšano pitje alkohola.

Udeležili smo se novinarske konference, na kateri so predstavili letošnjo akcijo 40 dni brez alkohola. Miro Lapanja, predsednik Zveze, je predstavil delovanje Zveze ter vlogo svojcev, družine in prijateljev pri odločitvi alkoholika za življenje brez alkohola.Več o akciji si lahko preberete na spletni strani brezalkohola.si.

Sporočilo po tiskovni konferenci 40 dni brez alkohola 2017

Letak 40 dni 2017