7. SLOVENSKI PREVENTIVNI DNEVI

Home / Arhiv dogodkov / 7. SLOVENSKI PREVENTIVNI DNEVI

V mesecu novembru smo se udeležili 7. slovenskih preventivnih dnevov na temo »Promocija socialnega in čustvenega učenja ter celostni pristop šole na tem področju«, ki je potekal v Grand Hotelu Union v Ljubljani. Posvet je bil namenjen predstavitvi preventivnih programov in izobraževanj za predstavnike javnih ustanov (osnovnih šol, centrov za socialno delo, itd.) ter predstavnike nevladnih organizacij s področja šolske in družinske preventive.

V četrtek 8. novembra so strokovnjaki iz »Inštituta za raziskave in razvoj Utrip« predstavili dva programa in sicer preventivni program »Izštekani«, ki je namenjen osnovnošolcem tretje triade ter družinski preventivni program »Krepitve družin«, ki je namenjen zlasti rizičnim družinam, kjer prihaja do rizičnih oblik tveganega vedenja pri otrocih in starših.

V petek 9. novembra so sledila plenarna predavanja na temo socialnega in čustvenega učenja z vrhunskimi mednarodnimi in domačimi gosti v sklopu evropskega projekta LearnBe2. Predavanjem je sledila razprava in panel na temo socialno – čustveno učenje v slovenskih šolah.